19/5/19

Συναυλία Κιθ Μουρ

με ποίηση του Αντώνη Φωστιέρη, στο Παρίσι

                      Αντώνης Φωστιέρης και Κιθ Μουρ
Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει στο Παρίσι η μουσική σύνθεση ''Time and Again'' του γνωστού Αμερικανού συνθέτη Κιθ Μουρ (Keith Moore) την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 σε κεντρική αίθουσα του Columbia Global Center, στο Μονπαρνάς.
Πρόκειται για ένα μουσικό έργο διάρκειας εξήντα λεπτών, όπου το ηχόχρωμα του συνθέτη συνυφαίνεται με την Βυζαντινή υμνωδία, τους πολλαπλούς τόνους της ελεύθερης τζάζ, δύο σαξόφωνα, τον ηλεκτρονικό ήχο που παράγεται ζωντανά, αλλά και την ανθρώπινη ομιλία. Μέσα από μια πρωτότυπη μουσική δομημένη με πλούσια διαπολιτισμικά υλικά, ακουστικά όργανα και τους ήχους της ελληνικής γλώσσας, προσεγγίζει την ποίηση του Αντώνη Φωστιέρη, όπου ο ποιητής ξεκινάει από τον κόσμο που τον περιστοιχίζει για να πραγματευθεί βαθύτερα ζητήματα, όπως τη φύση του χρόνου, τα όρια της λογικής και τις παγίδες της γνώσης, ζητήματα που διερευνά από μουσική άποψη και η σύνθεση του Κιθ Μουρ.
Εκτός από την ποίηση του Φωστιέρη, που θα διαβάζει ο ίδιος ο ποιητής στο πρωτότυπο, η σύνθεση περιλαμβάνει ύμνους ερμηνευμένους από τον βαρύτονο John Michael Boyer, Βυζαντινό Πρωτοψάλτη της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο, τον ήχο των σαξόφωνων των Jesús Gallardo και Javier Juanals, δύο μελών του σύγχρονου ισπανικού μουσικού σχήματος Klexos, με τη συμμετοχή του διάσημου Γερμανού τεχνικού του ήχου Sebastian Schottke.
Το νέο έργο και η συναυλία του Κιθ Μουρ είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Λυκούργου Αγγελόπουλου, του μεγαλύτερου Έλληνα ψάλτη του εικοστού αιώνα.

Keith Moore: Time and Again, Columbia Sounds Concert Series, lumbia Global Center | Παρίσι, 21 Μαΐου 2019, https://music.columbia.edu/columbia-sounds
Κ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: