3/5/14

Περιοδικά

Κορέκτ, τχ. 1. Καινούριο περιοδικό, από τις εκδόσεις Νεφέλη. Το διευθύνουν οι Γ.-Ι. Μπαμπασάκης και Θ. Σταθόπουλος, που αποθησαυρίζουν και μία συνέντευξή τους με τον Νίκο Καρούζο, απ’ το μακρινό 1984: «Μου είναι συμπαθείς αυτοί που μιλάνε για ελληνική ιθαγένεια, δημοτικά τραγούδια και άλλα τέτοια, αλλά δεν πρέπει να μένουμε μόνον εκεί. Σε έσχατη ανάλυση δεν υπάρχει εθνικότητα. Η τελική εθνικότητα είναι ο θάνατος, όπως έχω γράψει σ’ ένα ποίημά μου».
Εμβόλλιμον, τχ. 69-70. Έκλεισε ήδη  25 χρόνια το περιοδικό που εκδίδεται από τον Γιώργο Θεοχάρη στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, και συνεχίζει επιμένοντας στη χαμηλή φωνή, ως άξιο «εγχείρημα λόγου, τέχνης και λοιπής φαντασίας».
Νέα Εστία, τχ. 1861. Αφιέρωμα «Από τις κρίσεις στην κρίση». Κείμενα: Π. Καζάκος, Αντ. Μακρυδημήτρης, Π. Λιαργκόβας, Β. Πεσμαζόγλου, Θ. Τσέκος, Αθ. Τριανταφυλλοπούλου, Ευ. Μπιτσάνη, Δ. Σωτηρόπουλος. Επίσης, σελίδες για τον Αλέξη Πολίτη και το δημοτικό τραγούδι.
Οδός Πανός, τχ. 162. Σελίδες για τον Λουκίνο Βισκόντι αλλά και το σημαντικό κείμενο της Λου Αντρέας-Σαλομέ, «Βασικές μορφές της τέχνης».
Παρέμβαση (Κοζάνης), τχ. 17, ποικίλη λογοτεχνική ύλη, ευρηματικό editorial/χρονικό απ’ τον Β. Π. Καραγιάννη, κείμενο του Μιχ. Μπαρτσίδη για τον Τάσο Χατζητάτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: