4/7/15

Το Φάντασμα

Νίκος Δραγούμης, Μελέτη για θεριστές, μελάνι και κάρβουνο, 25,5 x 92 εκ.


Ένα φάντασμα στοιχειώνει την Ευρώπη. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης έχουν συνάψει μιαν ιερή συμμαχία για να ξορκίσουν το φάντασμα αυτό: Η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, οι Σόιμπλε, Μέρκελ, Γιούγκερ, Σουλτς, ο Ντάισενμπλουμ και άλλοι παρατρεχάμενοί τους.
Πού βρίσκεται κόμμα της αντιπολίτευσης που να μην διαβάλλεται ως «αριστερό άκρο» από τους κυρίαρχους αντιπάλους του; Πού η αντιπολίτευση, που και αυτή να μην εκσφενδονίζει το στίγμα του «κομμουνισμού» ενάντια σε κάθε προοδευτικό αντίπαλο κόμμα;
Δύο πράγματα προκύπτουν από αυτό το γεγονός: 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη αναγνωρίζεται από όλες τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αποτελεί πλέον δύναμη και αυτός. 2. Έφτασε η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφέρει από θέση ισχύος ανοιχτά τις θέσεις του και παλεύει με όλες τις δυνάμεις του ενάντια στον καταστροφικό «μονόδρομο» της λιτότητας, που οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, την εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών, ενώ ο πλούτος συσσωρεύεται στα χέρια της ολιγαρχίας και των τραπεζιτών.

Προς το σκοπό αυτό, όλοι οι λαοί της Ευρώπης βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους και τις πλατείες και βροντοφώναξαν στα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά, σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΩΝ!
Γιατί τώρα,
«στη θέση της παλιάς τοπικής και εθνικής απομόνωσης και αυτάρκειας, έχουμε επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, παγκόσμια αλληλεξάρτηση των εθνών. Και όπως η υλική, έτσι και διανοητική δημιουργία κάθε έθνους γίνεται κοινή ιδιοκτησία. Η εθνική μονομέρεια και στενομυαλιά γίνονται όλο και περισσότερο αδύνατες». Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Αριστερά παλεύει για την ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης προκειμένου να σωθεί η Δημοκρατία.
ΛΑΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Μαζί με τον ελληνικό λαό βροντοφωνάξτε « «ΟΧΙ» στις 5 Ιουλίου!         

Τζίνα Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: