12/5/12

Χρυσή Αυγή: όταν λέμε Όλοι...


Η ζωή μας έγινε ένα συνεχόμενο διαφημιστικό σποτ. Τη μνημειώδη φράση «Τυχαίο; Δεν νομίζω!» αντικατέστησε η εξίσου πετυχημένη «Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι!».
Κολλάει παντού και την «κόλλησε» ακόμα κι ο Μπαρόζο! Πώς το είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ότι η Ευρώπη θα παρακολουθεί Όλες τις περιπτώσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή την είσοδο στην Ελληνική Βουλή της Χρυσής Αυγής; Όλες!
Το πρόσταγμα σε Όλους (και όχι μόνο στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, όπως λανθασμένα ειπώθηκε και εκλήφθηκε) έδωσε προχτές και ο υπασπιστής του Νίκου Μιχαλολιάκου, Γεώργιος Γερμένης, ο επονομαζόμενος «Καιάδας», ο οποίος συγκέντρωσε στις εκλογές 5.500 σταυρούς. 

Γιατί όμως προσποιούμαστε ότι αιφνιδιαστήκαμε και σοκαριστήκαμε; Ξεχάσαμε τους Φιλανδούς στη Γουροβίζιον, τους περίφημους Lordi, με το τραγούδι τους «Χαρντ Ροκ Αλλελούια»; Κέρδισαν πανηγυρικά τον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το 2006. Με το ελληνικό κοινό να τους δίνει και τους 12 ψήφους του. Όλους! Ποιοί ψήφισαν αυτά τα παγανιστικά τέρατα; Οι μικροί μας τηλεθεατές, που προχτές ίσως ψήφισαν για πρώτη φορά και στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές!
Γιατί αυτούς τους νέους να τους τρομάξει σήμερα ο «Καιάδας»; Άλλωστε είναι και μουσικός, ανάλογης τεχνοτροπίας, και κυρίως ιδεολογίας, μέλος τους συγκροτήματος black metal.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΡΙΤΣΕΦΣΚΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: