12/6/10

Τώρα, να εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας

Αυτή την κρίσιμη, την οριακή στιγμή για τον πολιτικό μας χώρο, όσες και όσοι ανήκουμε ιδεολογικά-πολιτισμικά στον ευρύτερο αυτό χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς οφείλουμε, παρά τη μελαγχολία που γεννούν οι εξελίξεις, να δράσουμε με αισιοδοξία (Γκράμσι), να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα στηρίζοντας την Αυγή, που βρίσκεται επίσης σε μια δύσκολη στιγμή, μέσα στο δυσοίωνο τοπίο του Τύπου, και μάλιστα με παρεμβάσεις μας στο πεδίο των τεχνών, των ιδεών, των επιστημών, στο πεδίο της ιδεολογίας και της αισθητικής, δηλαδή σε εκείνες τις σελίδες της που, ιστορικά αλλά και προοπτικά, ορίζουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Αυγής στο χώρο του κυριακάτικου Τύπου, αλλά και συνέχουν και νοηματοδοτούν τον ευρύτερο πολιτισμικό-πολιτικό μας χώρο. Σελίδες που φτιάχνονται με την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά διανοουμένων, ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.
Είναι νομίζουμε απαραίτητη η στήριξη της εφημερίδας, με συνεργασίες (όπου κρίνει η διεύθυνση ως ενισχυτικό του δημοσιογραφικού έργου), και κάθε άλλο τρόπο, ώστε η οικονομική κρίση, που ήδη μας κάνει φτωχότερους, να μη φτωχύνει την ιστορική μας εφημερίδα, τις ιδέες μας, την αισθητική μας, τη σχέση μας με όσα μας δίνουν τη δυνατότητα να σκεπτόμαστε, να βλέπουμε τον κόσμο και τα πράγματα διαφορετικά.
Το τυπωμένο χαρτί στοιχίζει, και μάλιστα ακριβά, αλλά περισσότερο στοιχίζει η απουσία των ιδεών από το δημόσιο χώρο, η απουσία ουσιαστικού αντιλόγου στην «κουλτούρα» της αγοράς.
Η φωνή της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής, πολιτικής και πολιτισμικής Αυγής είναι ακριβώς αυτή την ώρα πιο αναγκαία από ποτέ.

«Αναγνώσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: