22/5/16

Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.

Έκθεση φωτογραφίας



Σκοτεινά υπόγεια, ξεβαμμένοι τοίχοι και μαρμάρινες σκάλες πάνω σε φωτογραφικό χαρτί, θα ζωντανέψουν υπό τους jazzy cabaret ήχους των StarWound στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Βούλγαρη.
Η κινηματογραφική ματιά του φτιάχνει εικόνες που αναζητούν τη φυγή. Κάθε φωτογραφία μια σκηνή, ένα πλάνο που δημιουργεί μια ανήσυχη ιστορία που ψάχνει διέξοδο. Ένα ανήσυχο όνειρο, από τα λίγα που βλέπει ο κύριος Η. λόγω του προβλήματος δυσπεψίας που έχει.
 «Ο κύριος Η. κοιμάται δύσκολα. Υποφέρει από μια παρατεταμένη κρίση δυσπεψίας που τείνει να γίνει χρόνια. Καταφεύγει σε μεγάλους περιπάτους. Σε κάποιον από αυτούς, συνάντησε έναν καλό του φίλο, στον οποίο, μετά από μια σύντομη ανταλλαγή σχολίων περί των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινομένων, μίλησε για το πρόβλημά του με τη δυσπεψία. Ο φίλος του έμεινε για λίγο σιωπηλός, και αφού ανταπέδωσε χλιαρά ένα νεύμα χαιρετισμού προς το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Νικήτα Ράντου όπου βρίσκονταν, υποστήριξε κάπως αινιγματικά:
όταν η αποτυχία συνθλίβει αισθήματά μας
κι οι άλλες κι οι προάλλες είν' πολλές
για να οδεύει άνετα η σάρκα μέσα από τόσες αναποδιές
δεν αρκούν οι επιθυμίες της να πάψουν να εξεικονίζονται
πρέπει κι εμείς να φύγουμε, να βρούμε το θάρρος κάποιας φυγής

Από τότε ο κύριος Η. κοιμάται ακόμα πιο δύσκολα. Όταν τα καταφέρνει, ονειρεύεται μισάνοιχτες πόρτες, σκάλες που οδηγούν στον ουρανό ή σε σκοτεινά υπόγεια, τρύπες σε τοίχους από τις οποίες δεν θα πέρναγε ούτε παιδί, σκάρες υπονόμων, φούσκες που αιωρούνται... Για τα όνειρα αυτά, ο κύριος Η. συζητά περιστασιακά στο καφενείο που συχνάζει με τον φίλο του φωτογράφο Νίκο Βούλγαρη.»

Ο Νίκος Βούλγαρης, καλός φίλος του κυρίου Η. και τακτικός θαμώνας του ίδιου καφενείου, σπούδασε φιλοσοφία αλλά εργάζεται στον οπτικοακουστικό χώρο από το 1995, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ και, από το 2006, ως διευθυντής φωτογραφίας σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, ντοκιμαντέρ. Αυτή είναι η πρώτη του φωτογραφική έκθεση.
Εγκαίνια Έκθεσης: 24 Μαΐου 2016, 20:00, Starwound Live: Είσοδος €5, Διάρκεια: 24/5/ - 29/5, 18.00-21.00
DUDU LOFT Music Studio & Events, Κολωνού 12-14, Μεταξουργείο 4ος όρ. Τ: 2105223069, E: duduloft@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: