1/11/14

Μουσική και Ποίηση

«Συνομιλία» των δύο τεχνών σε χρόνο ενεστώτα

Η αστική μη-κερδοσκοπική εταιρία Music Is-Δίκτυο Δράσης και το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση (.poema..) προωθώντας έμπρακτα την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία παρουσιάζουν επτά συνέργειες ενός - διαφορετικού κάθε φορά - συνθέτη με έναν ποιητή.
Από το Νοέμβριο 2014 μέχρι και το Μάιο 2015, μία φορά το μήνα ένας συνθέτης και ένας ποιητής θα παρουσιάζουν μια συνομιλία μεταξύ των τεχνών τους. Οι παρουσιάσεις εμπεριέχουν μια πλούσια ποικιλομορφία προσεγγίσεων, ανάλογα με τις αισθητικές κατευθύνσεις των συντελεστών και καταλαμβάνει τον χώρο από τη μελοποίηση του ποιητικού λόγου μέχρι την εγκατάσταση (installation).
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
Η πρώτη βραδιά του κύκλου Μουσική και Ποίηση, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:
«Λεύγες»
Μια σκηνική πρόταση βασισμένη στη σύζευξη που δημιουργεί ο λόγος και η μουσική.
Με επίκεντρο την ύπαρξη, το δραματοποιημένο αυτό έργο –που χωρίζεται σε εννέα μέρη– αποσκοπεί στη συνειδητή αναζήτηση της ανθρώπινης ολοκλήρωσης.
ΠΟΙΗΣΗ: Βασίλης Ρούβαλης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Νικήτας Κίσσονας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Καλαβριανός
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Καραθάνου
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Σοφιάννα Θεοφάνους

Δεν υπάρχουν σχόλια: