6/1/12

Ακόμη μια χρονιά στο αρχείο;

Τίποτα δεν τελειώνει χωρίς να αφήσει «αναμονές» για τη συνέχεια, καμία «υπόθεση» δεν μπαίνει έτσι απλά στο αρχείο, όταν έχει να κάνει με βιβλία, με ιδέες, με τέχνες, όταν είναι προϊόν της εθελοντικής συνεργασίας τόσων ανθρώπων. Η πλήρης αποδελτίωση των περιεχομένων των «Αναγνώσεων» του 2011 παίρνει τη θέση της δίπλα στις προηγούμενες χρονιές, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση και η πρόσβαση: www.avgi-anagnoseis.blogspot.com
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν, με βιβλιοκριτικές, με δοκίμια, με έργα τέχνης, με την έγνοια τους, και αναμένουμε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη συνέχεια. Και θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, γιατί ακόμα κι αν θέλαμε να επαναπαυθούμε, η κρίση δεν μας αφήνει, η ιστορία όχι μόνο δεν αποσύρεται αλλά τρέπεται πάλι προς την πυρίκαυστο ζώνη, θέτοντας τα πάντα επί τάπητος, απαιτώντας να οριστούν τα πράγματα εξ αρχής, με μέτρα ανθρώπινα.
-Πες μου, παρακαλώ, με όλα τα σωστά σου, πόσον θερμόν είναι το κέντρον της γης; Τόσον δα, σαν το χέρι μου; Ή τόσον δα, σαν το μάγουλό μου; (Γεώργιος Βιζυηνός)

«Αναγνώσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: